Wat we doen

In de wijk José Paralta in het verre zuid van Quito krijgen veel kinderen slecht te eten en is er sprake van veel ondervoeding. Dit is natuurlijk verschrikkelijk slecht voor de ontwikkeling en de toekomst van een kind. Om de kinderen en de ouders te helpen bij hun ontwikkeling en het ontsnappen aan extreme armoede hebben wij een Comedor Comunitario, oftewel een gaarkeuken, gestart om dagelijks arme kinderen te voorzien van een gezonde lunch en bieden wij de kinderen een plek om te leren en te spelen.

De Comedor bevindt zich in het wijkcentrum en deze staat naast een school met ongeveer 800 kinderen. De allerarmste kinderen kunnen dagelijks naar ons centrum komen om gezond te eten, te spelen en te leren. Op basis van vrijwillige hulp van de moeders en vaders uit de wijk zorgen wij ervoor dat er genoeg lokale steun is om het project uit te voeren. Daarnaast zijn er soms vrijwilligers van stichting Local Dreamers en de Banco de Alimentos beschikbaar om te helpen in de keuken en les te geven aan de kinderen. Wij zijn ook steeds op zoek naar samenwerking met universiteiten of sociaal maatschappelijke organisaties om het project te verbeteren.

Banco de Alimentos Quito (BAQ), de voedselbank van Quito, is onze partner en levert wekelijks verse voeding aan. Zij leveren voornamelijk groeten, fruit, rijst, aardappelen en pasta voor 10% van de normale verkoopprijs. De aanvullende voedingsmiddelen moeten wij wekelijks kopen met het geld van donaties uit Nederland.