Wat we doen

In de wijk José Peralta in het verre zuid van Quito krijgen kinderen slecht te eten en is er sprake van ondervoeding. Dit is natuurlijk verschrikkelijk slecht voor de ontwikkeling en de toekomst van een kind. Om de kinderen en de ouders te helpen bij deze ontwikkeling en het ontsnappen aan armoede hebben wij een Comedor Comunitario, oftewel een gemeenschapskeuken, gestart om dagelijks kinderen te voorzien van een gezonde lunch en hun een veilige plek te bieden om te leren en te spelen.

De Comedor bevindt zich in het buurthuis en deze bevindt zich naast een school met ongeveer 800 kinderen. Kinderen uit arme gezinnen kunnen dagelijks naar het buurthuis komen om gezond te eten, te spelen en te leren. Op basis van hulp van de moeders en vaders uit de wijk zorgen wij ervoor dat er genoeg lokale steun is om het project uit te voeren. Daarnaast zijn er soms vrijwilligers van stichting Local Dreamers en de Banco de Alimentos beschikbaar om te helpen in de keuken, activiteiten te doen en les te geven aan de kinderen. Wij zijn ook steeds op zoek naar samenwerking met universiteiten of sociaal maatschappelijke organisaties om het project te verbeteren.

Banco de Alimentos Quito (BAQ), de voedselbank van Quito, is onze partner en levert wekelijks verse voeding aan. Zij leveren voornamelijk groeten, fruit, rijst, aardappelen, pasta en kip voor een gereduceerd tarief. De aanvullende voedingsmiddelen kopen wij wekelijks kopen met geld van donaties uit Nederland.